Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Voimaa opiskeluun -hankkeen sivuston saavutettavuusseloste. Seloste on laadittu 20.9.2019. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut Poutapilvi Web Design Oy teknisen saavutettavuuden osalta, ja sisällöllisen sekä visuaalisen saavutettavuuden osalta arvio perustuu Diakin itsearvioon.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Digipalvelu täyttää kriittiset A & AA saavutettavuusvaatimukset.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Tekniset puutteet

  • Joissain maamerkkien otsikoissa toistetaan turhaan maamerkin nimi, lähinnä navigaatioissa
  • linkki puuttuu, jolla pystyy hyppäämään suoraan sivun pääsisältöön (Kriteeri WCAG 2.0 / 2.4.1)
  • Haku-lomake, WordPress-järjestelmän toiminto: lomakkeen rakennetta voisi, jos mahdollista, muokata paremmin sopivaksi mm. ruudunlukija-käyttäjiä varten.

Syy noudattamatta jättämiselle: Puutteet tulivat esille saavutettavuusanalyysin myötä, ja sivustoa kehitetään vastaamaan kriteereitä myös näiltä osin kohtuullisen ajan kuluessa.

Visuaaliset ja sisällön puutteet

Tietopakettien luettavuus ja värikontrastit saattavat olla puutteelliset.

Kuinka tiedon / palvelun saa vaihtoehtoisella tavalla? Tietopakettien sisältö on saatavissa pyydettäessä Word-tiedostoina.

Syy noudattamatta jättämiselle: Kohtuuton rasite. Tietopakettien pdf-tiedostot tehtiin vastaamaan hankkeen graafista ilmettä, mutta niissä ei kaikin osin ole otettu huomioon saavutettavuusasetuksen kriteerejä. Hankerahoituksen rajoitusten vuoksi materiaaleja ei ole mahdollista tuottaa uudelleen vastaamaan kriteerejä kaikin osin.

Palaute puutteista

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Ilmoita puute verkkolomakkeella: https://www.diak.fi/diak/anna-palautetta/. (Lomake aukeaa uuteen välilehteen) Valitse kohta verkkosivuston saavutettavuus. Kerro palautteessa, mitä Diakin hallinnoimaa sivustoa palaute koskee.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit ilmoittaa asiasta valvontaviranomaiselle.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000