Siirry sisältöön

Tietoa Diakin opiskelijoille

Tältä sivulta löydät tietoa Voimaa opiskeluun -hankkeen tarjoamista palveluista, opintojaksoista ja yhteistyömahdollisuuksista Diakin Helsingin-kampuksen opiskelijoille.

Tukea opiskeluun

Opiskelu voi tuntua syystä tai toisesta haastavalta, omat voimavarat voivat olla vähissä, ja opinnot voivat menettää välillä kokonaan merkityksensä. Mikä voisi olla avuksi?

Voimaa opiskeluun -hanke tarjoaa:

  • tukea opintojen haasteisiin yhdessä hyvinvointipalveluiden kanssa
  • vahvistusta omiin voimavaroihin ja elämäntaitoihin osana opintoja
  • mahdollisuuden toimia itse tai saada tukea vertaismentoriopiskelijalta
  • tarinallisia työpajoja, joissa voi pohtia omaan hyvinvointiin vaikuttavia asioita.

Jos opinnot eivät tunnu etenevän, jos opintojen loppuun saattaminen tuntuu vaikealta, tai jos olet palannut tauolta takaisin opintoihin, voit olla yhteydessä omaan opinto-ohjaajaasi tai hankkeemme opinto-ohjaajiin Heliin (heli.sipila@diak.fi) tai Eevaan (eeva.kyla-setala@diak.fi), jotka osaavat kertoa eri vaihtoehdoista.

Hyvän elämän valmennus

Järjestämme Diakin Helsingin-kampuksella Kalasatamassa Nyyti ry:n Elämäntaitokurssi® -konseptin pohjalta kehitettyjä hyvän elämän valmennuksia. Tänä syksynä ensimmäiseen ryhmään ovat voineet osallistua ensimmäisen lukukauden sosiaalialan opiskelijat osana Luovuus voimavarana -opintojaksoa. Hyvän elämän valmennus muodostuu neljästä eri teemoitetusta tapaamiskerrasta:

  • Motivaation taidot
  • Arjentaidot
  • Tunne- ja vuorovaikutustaidot
  • Optimismin taidot

Edellä mainituista teemoista voit lukea lisää Voimaopas-sivustolta. Keväällä 2019 on tarkoitus järjestää vastaava ryhmävalmennus.

Vertaistoiminta

Haluaisitko sinä toimia vertaismentorina?

Vertaismentorit toimivat muiden opiskelijoiden tukena yhteistyössä hyvinvointiryhmän kanssa. Toimintaa suunnitellaan parhaillaan ja ensimmäisten vertaismentoreiden koulutus starttaa tammi–helmikuussa 2019, jonka jälkeen toiminta jatkuu kevään loppuun saakka. Vertaismentorina toimiminen pyritään sisällyttämään opintoihin.

Ensi kevään osalta sen puitteissa voi suorittaa ainakin terveydenhoitajaopiskelijoiden HAR10-opintojakson.